Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När den med ”makt” är den ende som har rätt att ha rätt är något mycket fel




Makt

 
*
Makt är
det där
när bältet sitter lågt
och graniten ligger tajt
runt fotsulorna medan
 
Hjärtat ler åt allt
 
även åt maktens missbrukares försök
att spränga den grund
kapa den stam
släcka den sol
 
dom själva när sig av
Makt är
 
ens eget smidda järn
nedkört i jord
 
 
att veta
sitt Värde
stå för sitt ord
och dela det med alla
som kan Konsten
 
att njuta liv där döden röjer
att förskjuta tidens tand
 
att Dansa med Döden på axeln
med Världen i sin Hand
Oavsett
 
Makt är för mig som Gandhi sade:
att leva livet nu
som önskad framtid är
 
Makt är att le
när 1+1=3
*

 

 

*

Makt är
det där
när bältet sitter lågt
och graniten ligger tajt
runt fotsulorna medan Hjärtat
ler åt allt 

även åt maktens missbrukares försök
att spränga den grund
kapa den stam
släcka den sol dom själva när sig av

Makt är ens eget smidda järn
nedkört i jord

att veta
sitt Värde
stå för sitt ord
och dela det med alla
som kan Konsten att njuta liv
där döden röjer

att förskjuta tidens tand 
att Dansa med Döden på axeln
med Världen i sin Hand
Oavsett 

Makt är för mig som Gandhi sade:

att leva livet nu
som önskad framtid är 

Makt är att le

 

när 1+1=3

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-04 12:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra!
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri