Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solkattens lek

Hon rör sig på linan
till solstrålens glans
runt vågornas glitter
bjuds havet en chans

Hon svävar på ängen
likt fjärilens vingar
briljerar med kraft
som kärlekens ringar

På björkens grenar
hon hoppar och far
bland sirliga blad
känns hon underbar

Längs vägar hon går
vid vandrarens hand
ger tröst till de vaga
kring ingenmansland

Hon lockar barnen
till ysterfull lek
när molnen kommer
blir hon ett svek

I bäckar hon skuttar
då vattnet rinner
en solstråles glädje
hon oftast finner

Hon dansar på väggar
och sjunger så glatt
en solkatt på språng
är svårt att få fatt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 848 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-05-05 10:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läste också denna charmiga text för min väninna, som vore det något av Boye, Gullberg eller Dan Andersson.
2013-10-26

    ej medlem längre
Vackert!
2011-05-06

  Eline.P
Ystert och välrimmat! Just nu dansar hon på min bildskärm :-)
2011-05-06

  anits VIP
En helt underbar dikt
2011-05-05

  Prins Hatt Under Orden
Härligt!
2011-05-05

  mare VIP
Ljuvliga rader !
2011-05-05

  Linda CH VIP
Oh, dessa solkatter kan man skriva om i evigheter. Blev mycket glad och lycklig av din text!
2011-05-05

  Eva Helene VIP
Idag har vi chans att få se henne, ska hålla utkik!
2011-05-05

  filosofian
Jag är så imponerad av att du har fått ihop så bra rim. Kärleksull och glad! :)
2011-05-05

    ej medlem längre
Vilken härlig och busig liten solkatt!
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO