Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkens löv

Mitt björklöv sakta faller
från trädet i en dans
Det kommer snart förlora
all sin färg och glans

Mitt björklöv är så vackert
och glänser än ett tag
Det svävar bort i dansen
med vinden som är svag

Mitt björklöv stilla faller
som stjärnan i natten
I regn det flyter bort
på spegelklara vatten

Mitt björklöv stilla faller
och är så kärleksfull
På marken det ligger
snart det blir till mull

Mitt björklöv bär känslor
till alla på vår jord
Så skönt som en tavla
med starka kärleksord

Mitt björklöv sakta faller
det kommer snart att dö
Jag ser det aldrig mera
det täcks av is och snö

Mitt björklöv vänder åter
när vårsolen lyser
Det växer ut på grenen
av vällust jag då myser




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 4073 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-05-05 11:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vemodsvacker är din dikt!

"Mitt björklöv vänder åter
när vårsolen lyser
Det växer ut på grenen
av vällust jag då myser"
2011-05-07

  anits VIP
Tycker mycket om din dikt
2011-05-05

  Prins Hatt Under Orden
väldigt sorgligt i sin skönhet.
2011-05-05

    sajo
Oj vad jag nyser
när jag läser dina ord
om det vackra björklövet
som just nu så skimrande grönt mot
oss lyser
När vårregnet utanför fönstret faller
sitter jag under en filt och myser

och ser hur glada björklöven på näverklädd
stam
då våren nu kommit fram

Applåder för din text
2011-05-05

  Yrre VIP
O så fint!
2011-05-05

  mare VIP
Mycket fin dikt
2011-05-05

  Maj-Lis VIP
Så vackert...om naturens rundgång
2011-05-05

  Junitvillingen
Det björklövet tycker jag mycket om!!:-))
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO