Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vaduvill [f ö r l ö s a n d e]

vaduvill

är det å

tiga still

eller gå vill

vilse

i din panna

eller att stanna

ett ägg

i upplösnings

till

stånd

aktiga

pastiller

o pistiller

ståndare

i Tennsolitude

 

Vem vet vägen hem

 

Är detta inte hemma?

jaså

en annan planet?

 

Varför då om jag får fråga

mars o venus ja

men Jorden passar båda

är som gjord för detta

 

Om vi det en gång kunde fatta

 

Sluta bråka

börja språka

 

Sjung en sång

i dur

o moll

 

spela boll

fånga o kasta

så din medvarare

kan fånga

 

 

Vad nyttar det till att kasta för högt

för lågt

eller för hårt

eller för löst

 

(fast för löst kanske är mer förlösande än det för hårda

inte behöver vi det förhärdande ?)

 

Det är väl ändå bra

mycket roligare

om

man kan hålla bollen i rörelse

och i luften

så länge som möjligt

 

i ett samspel

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 387 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-05 19:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra är allt jag får ur mig just nu,är dålig på att recenscera.
2011-05-19

    ADI Nehlin
Tänk om vi alla kunde leva i harmoni med varandra..fint skriftat
2011-05-06

  Lena Själsöga Keijser
vandrade in i denna vackra rytm
blickar ut och ser gryningen träda in

det
passar bra

det

skriver du

tack
2011-05-06

    hver=gufa
Bra í dúr ig moll


Sluta bråka
börja språka

Sjung en sång
i dur
o moll


Lífið er list orða og tóna
upp ljómar
lof ómar
speglar friðar hljóma
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)