Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(nej, allt är inte sant...)


Ett silverfiskarnas Mekka


vaknade kvart i 6
av att grannen borrade
hål i sin vägg

brödet var slut
så frukosten fick bestå
av 2 mariekex
och svamp-ravioli
från igår

fick ett sms
av den där snubben
jag lovat
att mixa en låt åt

där försvann den inkomsten
svarade bara med ett "förlåt"

hade inte råd
med nån remsa
så jag plankade
till söder

och fick såklart
tolvhundra i böter

en väktare tyckte sig
se att jag klottrade
och drog in mig i nåt rum

hade ingen sprayburk
ingen spritpenna
men jag kallade honom
tjock och dum

så dom höll kvar mig
tills polisen kom

och frågade vad fan
jag skriker om

för att jag har ett knä
i min svank

och dom lät mig gå
skyfflade ihop mitt krims-krams
i min väska

och utanför kom en satans vespa
som stänkte ner mina byxor och skor

med ett svart slem
och den försvann
lika fort
som den kom

köpte en macka på
pressbyrån
för 43 pix
jävla ocker

just innan rättegången
där jag torskade
vårdnaden
om min dotter

jag åkte och köpte den
där begagnade gitarren
i skärholmen
som annonsen påstod vara
"i skick som ni,
bara spellad på 2 gånger
kompispris
650 spänn"

den var sjukt intonerad
märkte jag när jag kom hem

och åter upptäckte
att maten var slut

fick bli en gul lök
som jag stekte brun

lite ketchupstänk
och några snabbmakaroner

en koll i kalendern
skulle visst ha träffat
rasmus idag på ett parti snooker

som skulle blivit en öl
som skulle blivit 2
som skulle blivit 3

märkte att mobilen var borta
men fan, skit i det

det är dagar som denna
som får mig att le

när dagar som denna
inte inträffar
du vet

när man blir snuvig av luften
när man har tappat lusten

dagar som denna
när man inte diskat på en vecka

hela köket är som
ett silverfiskarnas mekka

när man märker att man
kanske inte riktigt
var på botten innan

när allting går fel
och man bara
vill försvinna

och när släktingar
säger åt en att
"ta sig i kragen"

och man vill
men kan inte
känner sig våldtagen
av livet

kniven
i ryggen
går ut genom magen

när du påstår att
"vi kan ju fortfarande
vara vänner"

men fan, ingen jag känner
får mig att må så här

jag går och svär
så folk tror att jag lider
av tourette's syndrom

jag lider nog av tusen symtom
men knappast just det

bara det
att jag älskar
dessa dagar
när man märker
att det inte bara är
tomma ord
att det man
gömt i snö
kommer fram i tö

det är dagar som dessa
som man bara vill

härifrån














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-05 20:08



Bookmark and Share


  JuniSaga
Aj, denna dikt gör ont att läsa Staffan.. Har inga bra peptalk på lager, men jag skickar en tanke i alla fall. Du besitter verkligen förmågan att formulera dina tankar så glasklart och brännande.
2011-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP