Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag å Rosa-Cerise i natten.


PLANERAR


Din säng var mjuk och varm.
Vi "låg sked" i mörkret och lyssnade
till festen i stan med fyrverkeri
där utanför.

Sedan hörde vi bara våra andetag,
kände din kind mot min skuldra.

Vi smider planer för att överleva,
vi utverkar planer att tillsammans gå.

Jag litar på dig helt och fullt
när du leder mig genom denna
minerade mark. Du är inte
främmande för den som jag är, ty
du har gått den förut, länge sedan nu.

När känslorna vill löpa amok
och ge mig ångest och djävulskap
då kramar du om mig och viskar klokt
att jag är älskad trots brutet äktenskap.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 534 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-05 19:56



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
vackert skrivet...målande, levande. Härligt att smida planer.
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar