Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I sagans land

Min tanke för mig bort
till sagans sköna land
där allting är på låtsas
i bok med gyllene band

Små verser och fabler
jag gärna lyssnar på
berättelser om älvor
som dansar lätt på tå

I sagans sköna värld
där slotten är av guld
och häxor och troll
bär samvete med skuld

I böcker man kan läsa
om sagans vackra prins
när han får prinsessan
den skönaste som finns

Mystiken finns i sagan
när någon trollas bort
spänning för oss alla
men alldeles för kort

Det skönaste med sagor
är känslan man kan få
dess dunkla innebörd
man gärna vill förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 394 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-06 10:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sanna är dina ord!

"Det skönaste med sagor
är känslan man kan få
dess dunkla innebörd
man gärna vill förstå"
2011-05-07

  anits VIP
Mycket bra skrivet
om sagans underbara värld
2011-05-06

  Eva Helene VIP
Sagans magi, ja visst är den härlig även för oss vuxna!
2011-05-06

    ej medlem längre
Ja, denna underbara sagovärld som vi så lätt glömmer bort i alla nyhetsflöden som sköljer oss!
2011-05-06

  mare VIP
Så sant, bra skrivet !
2011-05-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO