Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
likt ingenting annat jag skrivit - dont ask me why, agnes cecilia miss'


Korsdrag - självbevarelsedrift

Utmana mig
kasta sanningar i ansiktet och kräv bevis
ifrågasätt ditt väsens konturer
det rör sig som en stilla silhuett
nattsvart skär genom mörkret
som ett vitt segel kryssar in mot hamn i storm
mot ljus i motljus
kom tänj gränserna
det sjunger i huvudet som smattrande regn
mot asfalterade vägar
redan utstakade
såld för lätt för alltför billig biljett
gjorde allting rätt men hamnade snett
viker av för reträtt
varken ranson eller vett
ett dansande skelett
(bara en stilla silhuett, nattsvart skär genom mörkret)
vi reste oss ur havet
som grodyngel
tog vi oss ur, kläcktes upp på land
såg över sten, fat och sand: här bygger vi högt
på längden och tvären
här lagrar vi kol och laddar gevären
återvändan avlägsen

vi kommer segla in på nytt
igen




Fri vers av Anna Sandahl
Läst 522 gånger
Publicerad 2011-05-07 00:57



Bookmark and Share


  Ebananernagula
Alltså du skriver alltid så sjukt fantastiskt!
Jag gillar alla rim! flyter på bra när man läser. Brabra
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sandahl
Anna Sandahl