Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haiku


usama obama


presidenten är

hämnaren långt utanför

det vackra rummet

*

så nära offrets

kvarlevor i lånade

mörka växters frö

*

i retorikens

färgglada blommor göms ditt

ledsnaste budskap

*

mordets röda gren

på den otäcka fanan


barnen präglas nu




Fri vers av Christer Eriksson
Läst 996 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-07 15:43



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Och sitt förnamn delar han nästan med efternamnet på Egyptens despot, den som vi till skillnad från Libyens blev av med. Namnen lattjar med oss. Det är enkelt att fånga upp detta, men svårt att skriva om det bra. Dina haikutexter gillar jag mycket, de har stor skönhet.
"mörka växters frö"
"ledsnaste budskap"
2011-05-16

  dead_prez
Jag skulle kunna lära mig en hel del om innebörd av dig. Undrar om jag har blivit för gammal?
2011-05-14

  Anna Frölander
Roligt att du testar former för poesin och jag kan bara säga att det fungerar, väldigt väl. Det är inte ofta jag läser haiku som jag gillar. Men här gör jag det och jag ser hur det styrda, den komprimerade formen kan innehålla mycket och faktiskt öppna upp istället för att stänga till. Du förmedlar bilder, rena, otäcka och ur mitt perspektiv sanna. Det bränner till. Det är ett monster. Osama. Obama. Det är obegripligt och därför svårt att formulera. Men du gör det och bilderna växer sig allt större och kanske märkligt nog vackrare ju fler gånger jag läser.


så nära offrets

kvarlevor i lånade

mörka växters frö
2011-05-09

  Lena Renman
Vad kan jag säga Christer, väl ordat och barnen präglas ja!
Tack!

lena
2011-05-08

  Per Teofilusson
titeln där, ja. Jag har sagt fel de senaste dagarna (undrar varför..), då jag har velat benämna den ena har jag sagt den andra, och tvärtom. När jag ser den enes lättade ögon och vet (ja, naturligtvis) att den andres huvud just blåsts bort från axlarna, så blandar jag ihop - som ögon och öron och hjärna blandas ihop hos den avrättade - vem som är vem; vad det är för skillnad mellan kristen och muslimsk fundamentalism vet då inte jag.
2011-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Christer Eriksson
Christer Eriksson