Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Njutning

Smultron på grässtrån
en varm sommardag
jordgubbssaft i glasen
på vita trädgårdsmöbler

Vattenytan blänker
en fiskfena som slår
storlommen sjunger
i tidig gryningsstund

Fågelsång som låter
runt öppna landskap
en njutning för örat
kring vindars barriärer

Vita täcker de marken
sipporna i gläntan
ljus mellan träden
till tonerna från ovan

Broarna vid bäcken
där kabbeleken gror
lyser som kristaller
likt rymdens stjärnor

Vågskvalp mot stranden
en varm sommardag
sand mellan tårna
solkatter vid brynet

Promenad utan skor
mossa på skogsstig
dofter i naturen
en njutning för själen

Avkoppling på klippan
en sval sommarkväll
rödvin i glasen
på mjuk bomullsfilt




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 299 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-05-09 08:34



Bookmark and Share


  mare VIP
Fint och härligt diktat
2011-05-10

  anits VIP
Vackra rader som gör
mig glad av att läsa
2011-05-09

  ~Hope~
Sommar, sommar äkta sommarkänsla ger denna, både med bild och text!
2011-05-09

    ADI Nehlin
underbart är det..väl skriftat
2011-05-09

  Linda CH VIP
Underbart somrig! Platserna och stämningarna vill jag uppleva.
2011-05-09

  Ninananonia VIP
:) vacker! :)njutning att läsa :)
2011-05-09

  Catharina Edin VIP
skrev visst 'OJ då' - det skulle stå 'OJ så'!
2011-05-09

  Catharina Edin VIP
OJ då vackert! Tack!
2011-05-09

    ej medlem längre
I din underbara text vill jag bara stanna kvar!

"Promenad utan skor
mossa på skogsstig
dofter i naturen
en njutning för själen"
2011-05-09

  Eva Helene VIP
Så ljuvligt! Här stannar jag en god stund.
2011-05-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
En tur i vår
natur och Du
fick in den i Din
penna, tack för
att vi också fick
på den smaka
och väl känna!
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO