Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Kristusmonogrammet i Vatikanen




Demonologi Poesi I-III [in nomine Logos]

***

Baphomet
gick fridfullt på ängderna...och blev syndabock när ett lamm blev förlorat av fåraherdarna...

Pazuzu
såg den vackra soluppgången och solnedgången...men mest hördes bara ökensången...

Lucifer
var en av de smartaste i himlen..."så ock på jorden"...

Leviathan
styrde de sju världshaven och var alla piraters skräck...nu slår han huvudet i stora tankbåtar som på hans vatten sprungit läck...

Satan
hyllad av världsledare då...nu av dåliga rockband han ej lyssnar på, bara några få...

Belzebub
Satans högra man...men ingen minns hans namn...

***

Baphomet
satt och såg på alla häxor på blåkulla..."ja tror dom att jag är Dionysos så ska dom minsann få ******!"...

Pazuzu
fick tråkigt när han såg alla vackra arkeologer skrapa sten..."jag ska förtrolla dom till en sådan orgie att dom inte minns vad dom gjort sen!"...

Lucifer
steg ned med sina fallna änglar till jorden långt innan Jesus...skapade halvgudar med varje bys skönhetsnymf "de gick från hus till hus!"...

Leviathan
piskade med sin stora svans...så alla badande längs stranden "började en sällsam dans!"...

Satan
bevistade varje kristen sekt som i sexorgie slutade...men tog en paus ty han har varit på Hefners Halloween party!...

Belzebub
var så ful...fick det som var över av Satan, det var tur att han hade en lång drul!...

***

Baphomet var en gammal get...han satt mest i skogen och bara sket...

Pazuzu var ganska ilsken han...ty ingen som försökte kunde rimma på hans namn...

Lucifer denna upplysta man...har ingen användning för den låda med glödlampor han vann...

Leviathan byter sitt sommarresidens...ingen blir skrämd i Loch Ness om dom tittar åt fel håll med superlens...

Satan tröttnade till sist också på världen...dela' en bärs med Jesus före himmelsfärden...

Belzebub startade en tidning för djävlar och demoner...för att skrämma Harry Potterfans som tror han är någon barnboksfåne...

***

Historia och mytologi i komprimerad form,
Poesi är min magi


Varje text med 6 rader är skrivna i 3 olika emotioner
"Tårar...lust...och ilska" som LaVey sa (Satanic Rituals).
Varje rad har även 3 x 2 punkter i raderna,
6 6 6..."18 is actually 9"...


Är detta omvänd blasfemi?
vad tycker ni...
hi hi hi


LPWJ 30/10/07




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 618 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-09 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP