Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

‎16:00. Våra Vänner Gestikulerar



Våra invandrare. Människor med sydländskt utseende.
Vilket folk. Ett folk för sig. Dom skrattar. Dom pratar.

Överallt. Som om dom ägde stället. Vårat ställe.
Stället Sverige. Pratar. Gestikulerar. Verkar ha trevligt.

Som om dom ägde Sverige. Utan oss. Som om vi
inte fanns. Som i Vasaparken nyss. Glada. Öppna.

Inte som vi. Vi som borde äga stället. Som vi kanske
borde. Överallt är dom. Glada sydländska utseenden.

Vilket folk. Som om dom ägde stället. Sverige.
Gestikulerar fritt. Ett folk för sig. Till skillnad från oss.




Fri vers av ulf olsson
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-09 16:26



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
jag blir så glad när jag ser invandrare som trivs här - då har vi lyckats! jag vill att de ska känna sig hemma!
- och jag hajar att du är ironisk!
2011-05-09

  Nanna X
ha ha ha
visste du att jag är sfi-lärare?
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson