Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svartröda drömrim


Långe Röde Mannen

 

Långe Röde Mannen

spetsig som en stör

gamle Don Juannen

mager som sig bör

sitter fast i hålet

i sitt eget golv

svänger runt kring målet

ifrån noll till tolv

 

Långe Röde Mannen

går i skafferiet

talar om att flytta

och om åkeriet

om vi blir förbytta?

om det blir en kris?

om det blir en våda?

tur på sätt och vis:

anade det båda

 

Långe Röde Mannens

ögon är så små

ena har visst gömt sig

skymtar knappt det blå

brist på regnbågshinna

säger han det är

samma brist har kvinnan

som han håller kär

 

Långe Röde Mannen

går och hämtar ved

han har svarta byxor

näsan den är sned

han har gamla yxor

men han vet besked:

jag var mest besvärlig

därför blev han skev

han är faktiskt ärlig

säger hur det blev

jag ska inte stanna

för han älskar Hanna

och hon älskar med




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 370 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-09 17:45



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP

Roligt att se äldre väsen i samma volym som dina nyare! Tycks passa utmärkt hur boken har 23 stycken i sig = ett före julafton, då den ännu verkligare tomten lär komma. (Dessutom om tolvslaget blir delad glädje = dubbel glädje med henne, så blir det tillsammans 24:e) Mjo, man måste nog ha ganska så rosa glasögon för att se hurpass blå ögon den röde mannen egentligen har?!

2012-10-31

  Knickedick
ja, jag njuter av läsandet och tankarna den föder
2012-09-28

  Catharina Edin VIP
Verkligt snygga rim, ja! Spännande! En dröm, I presume -?
2011-05-09

  Ingela Svenson VIP
fyndigt och snyggt rimmat!
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X