Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vacker illusion

Det går en dans av glädje
över skogens mo och myr
en älvdans under himlen
där ljusets stjärnor gryr

Det finns en hemlig sägen
blott skogs älvan förstår
hon bär den hemligheten
till dans på ömma tår

I dansen kan hon sväva
så fritt till vindens sång
hon dansa vill med vänner
och gärna natten lång

Den hemlighet hon äger
finn djupt i hennes själ
den gör henne till siluett
när hon syns allt för väl

I gryningen man ser dem
de rör sig hand i hand
svävar fram så enkelt
som vackra sidenband

När du ser en älvdans
så vacker som en ton
tänk att det du ser
blott är en illusion




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 400 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-10 10:50



Bookmark and Share


    sajo
Vilken vacker text. Dimmans slöjor väver in naturen så vackert. Kan se mig myren framför mig inbäddad i älvdans.

Känsla av Dan Andersson i din text.
2011-05-12

  mare VIP
Denna dikt var vacker
2011-05-11

  anits VIP
Mycket, mycket vackert
2011-05-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Hägringsdans
som syns fastän
någonannanstans!
Så vackert beskrivet!
2011-05-10

  Yrre VIP
Mycket fint och väcker mitt välbehag, älvadans myser :)
2011-05-10

    Bodil Sandberg
Helt underbart så fantastiskt fint och tjusigt!älvornas dans i gryningen är en illusion man inte vill vara utan !!applåder!!
2011-05-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO