Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömlek, drömspel


Patiens, Herr Blå?

 

Och flickrummet växte till lagerlokal

jag såg mig omkring och det blev ännu större

jordgolvet var stampat men luften var sval

metallskrot och bråte precis framför dörren

och badsvampen indränkt med nafta och smuts

jag gick uppför trappan och tog mig en dusch

 

När jag kom tillbaka låg korten på bordet

två lekar, den lilla och den lite större

men ett kort var borta, vem gjorde det mordet? 

jag ringde till vaktmästarn som var min förre

jag tänkte att det var ett tekniskt problem

vi sökte bland smycken och pärlor och gem

 

Men kortet var borta och tiden den led

han blev irriterad, hans tålamod brast

och röksugen blev han, och tämligen sned

jag gav upp projektet och vi tog en rast

då skymtar i mitten av rummet Herr Blå

han närmar sig sakta och nu är vi två

 

Två blåklädda varelser, höljda i slöjor

i blåblommig bomull och klarblå muslin

hans glasögon nya och friska som löjor

jag undrade varför han blivit muslim

han tog mig om ryggen, vi började gå

jag frågade: hej, varför gjorde du så?

 

Du gömde ju kortet i lådan jag fick

att lägga fiolen i när jag var barn

säg samlar du korten till något slags trick

och fångar du människor här i ditt garn?

han glänste och erkände glatt sina kval

betraktade vaktmästarn som en rival

och kortet var testet, men han var för skral




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 458 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-11 18:05



Bookmark and Share


  Anya VIP
Verkligen en text med ditt signum. Så målande berättat. Herr Blå verkar lite skum...tänker jag... Gömmer korten.
2017-05-01

  TrollTörnTrappan VIP
Jaså, det var den gamle stofiolen som gömde hjärter blå i ditt fodral?! Extra fint knåpat med ditt drömmaterial - spelglatt med mordmysteriösa övertoner. Känns som en vistext.
2011-05-12

  Ingela Svenson VIP
Dina drömmar är resor i oändliheten!
2011-05-11

  Catharina Edin VIP
riktigt tjusigt, rentav! Med motivet och rimmen!
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X