Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återkomst

Vi jagade livet i går
det förlorade allvarets strå
och det ljus som slocknade
vid den ensliges väg

Vi sökte regnbågens färg
den med klara nyanser
och den murkna grinden
vid paradisets glänta

Vi letade i tunneln
där skuggorna svävade
dit manteln den röda
ledde oss på vägen

Vi jagade skammen
vid regntunga moln
förförda av tonerna
i skriande vildmarker

Vi sökte efter ljusskenet
i minnenas allé
vid gungbrädan i parken
hittade vi stoftet

Vi jagade det värdefulla
vid ekens gröna blad
och grenarna de knotiga
gav styrkan ett hopp

Hon hittade vår linje
och stegen vi vandrade
nedstigen från himlen
så kom hon tillbaka




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 307 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-05-12 09:00



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert
2011-05-14

  mare VIP
Mycket fin..
2011-05-13

  Anna*
Får upplevelsen att återkomma till det som en gång plågat väldigt och inse att en hel del är borta. Snyggt! Applåder och sparas
2011-05-12

    ej medlem längre
Din dikt beskriver ett sökande, men inger samtidigt hopp!


"Vi jagade skammen
vid regntunga moln
förförda av tonerna
i skriande vildmarker

Vi sökte efter ljusskenet
i minnenas allé"
2011-05-12

  walborg
Så skickligt och fint! Härligt att läsa.
2011-05-12

  Sofhia Wirström
vackert skrivet, inger frid, inger hopp och tro :)
2011-05-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dina dikter
är på topp
de ger ju hopp
för själ som
för kropp!
2011-05-12

  Eva Helene VIP
Vackert och hoppfullt!
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO