Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galen är ett finare ord för Knäpp, eller tvärtom.

 

Klockorna slår
räknar ner slagen
fyra
två

noll.

Spring.

Du sa att vi var galna.
Du sa att vi var blinda.
Du sa en hel del, du.

Men vet du inte, 
att Galen är ett finare ord för Knäpp?

Vi kan göra vad vi vill.
Andas i helhet eller inte alls
lugna oss själva
och ropa på orden som vi tappat.
Vi gör vad vi vill.

Vi springer nakna längs kanalen 
som omgärdar staden
skrattar vilt
och ignorerar blickarna vi får
för människan är född till att vara fri.

Men du säger att vi är Galna och skrattar nonchalant,
som att du inte brydde dig om vår Knäppa dans. 
Men du är bara rädd.

För vi är inte som du.
Vi har insett att allt är meningslöst
och hur man än vänder och vrider på det,
innebär det att vi kan göra vad som helst

och du är rädd.

Men du får gärna vara rädd,
det bekommer inte mig.

Du bara skrattar nervöst
säger att du visst är fri,
men jag skriker ut min glädje medan du andas tungt och återhållet,
så frågan är,

vem av oss är det som är mest Galen?




Fri vers av entusiasm
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-12 12:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Grymt!
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm