Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lupinernas glimt

Längs vägarna de står
med färgglada kläder
de bugar sig i artighet
till sommarens väder

De vänder sig till solen
med blomster i sitt hår
de kommer på besök
när vintern blir till vår

De plockas som buketter
till midsommarens bord
den skönhet de visar
ibland den saknar ord

De sjunger om sig själva
en sångkonst blott i dur
pionerna längs vägen
en art som bringar tur

En glimt i sommarljuset
bär kärlekens pion
solens strålar flödar
till midsommarens ton

När solens strålar falnar
och ljusets tid far bort
glimten från en skönhet
en tid som blev för kort




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 300 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-05-12 12:45



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skrivet, och
med en underbar bild till din
fina dikt
2011-05-14

  mare VIP
Ljuvlig bild, vacker dikt
2011-05-13

  aol
så vackert skaldat,
2011-05-12

  Eva Helene VIP
Så fint, och ännu en skönhet att se fram emot!
2011-05-12

    Bodil Sandberg
Jag säjer bara jesses så duktig du är så enastående vackert du diktar om denna enastående sköna blomma och superbt rimmar du som alltid!!varma applåder dåna från Bäckebron!!
2011-05-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tjusigt!
2011-05-12

  Eline.P
Skönrimmad dikt o vacker bild :-)
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO