Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Tranströmers dörr

Knackar på
där det står Tranströmer
på skylten

väntar

tar fram stetoskopet
och lyssnar genom dörren
för att få höra
Östersjön brusa

Och medan jag står där
ser jag brevinkastet röra sig

ser jag ett par ögon
blicka mot mig

hör jag någon viska
att havet finns

någon annanstans




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-12 21:12



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
fin, fin..tycket mycket om
2011-05-13

  Kim VIP
WAO! Denna gillar jag verkligen. Mera sånt!
2011-05-13

    ej medlem längre
Helt underbar! :)
2011-05-13

  L Patrik W Johansson VIP
Var med om en liknande upplevelse när Monica mailade mig och tackade efter 80 årsdagen när jag skickat Den Stora Gåtan på engelska som gåva (alltså inte för utgivning)

det finns några få som har gjort en hel del inom svensk litteratur
tyvärr inte alltför många just nu
men det finns ju bibliotek och havsutsikt på flera ställen

och...
svarta katter är magiska
har själv haft sedan 1976

Be well,
LPWJ
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP