Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder jord

Snurra runt din axel
du kära moder jord
berätta om din resa
med dina egna ord

Så tala om de delar
som omges av vatten
om havet och floden
som vilar på natten

Berätta om det sköna
som finns i din natur
ängens fina blommor
och skogens alla djur

Om ljuset på stranden
som vågskvalpet når
där fågeln i skyn
sitt kärleksmöte får

Så tala om gräset
om dalar och berg
och regnklara bågen
som ger dig din färg

Berätta om forsen
som spelar sin musik
att varje liten insekt
är särskild och unik

Om varelser som skövlar
det vackra som du bär
om det du fördömer
och läxan som det lär

Så snurra du jord
berätta vad du vet
allting som du säger
får bli en hemlighet




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 265 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-13 10:29



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vackert om vår fulländade jord. Jag känner din kärlek för djur och natur. Blir dock väldigt orolig för all förstörelse och ödeläggelse som vi människor skapar.
2011-06-07

  anits VIP
Fina rader
2011-05-14

  mare VIP
Mycket fint skrivet
2011-05-14

  Eva Helene VIP
Hon är tålmodig med oss Moder Jord, men hur länge till ?
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO