Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gitarr


idag kläckte du ur dig det

”varför spelar inte du gitarr
och sjunger sådär
på gatan staffan?”

öh, för att jag inte har nån sångröst

det var ju du som sa det till mig
när jag var 14 och spelade
”Sång till friheten” för dig, mamma

då sa du det

och enda sen dess
har det suttit fast i mitt huvud
och skavt

”du sjunger ju jättebra”
sa du idag

åh, tack, mamma
17 år för sent

dessutom verkade du inte fatta
mitt syfte med sången 1994
”Du är det finaste jag vet”
satt jag och skrålade
med min hesa stämma

inte fan visste jag
att det var en vänsterpolitisk
slagdänga

jag ville säga till dig
att jag älskade

och min hesa stämma
blev enbart en symbol
för att mina varma känslor
för dig mamma
var fel

även dom
precis som allt annat

med mig…
















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-16 17:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP