Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kan gå så fort.


Spröda vingar

i min tanke finns en fågel
som ville vara fri

spröda vingar, var straffet
inget bröd på flera veckor
i mina tankar finns ständigt denna fågel,
så spröd men inte längre vacker

hon skalade och skalade
alla dessa dagar utan bröd
skalade bort alla lager av trygghet
i en kropp som gör allt för ont

skalade så inget fanns kvar
av allt hon alltid hade varit,
en sån underbar

nu finns ett skal,
färdig att ramla ihop i en hög
straffet om brödet,
när du ständigt ljög

i min tanke finns en fågel
som aldrig ens flög
hon stannade på marken
så nära kanten att hon inte visste
om hon skulle falla ner

kvar finns vi, din familj din närhet
staplar dina ben på en våg,
och bära dig upp så sakta så fint
du kommer bli hel igen
det ska jag se till
allra käraste syster
kom tillbaka till mig
som du en gång var




Fri vers av annamaria
Läst 567 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-26 16:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annamaria
annamaria