Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakbind om det rör

Genom väggen bredvid river dom orden
jag styckar bladen
och jag vet inte hur många blad jag ska plocka
för att igen locka fram allt rött.
Jag vet inte hur man
ska kunna göra för att bakbinda
en ros som redan har dött.

Vi plockar bladen
och torkar dom på taken.
Vi stoppar upp stjälken
och hänger den upp och ner.

det är så sött.

Och jag hostar och frustar
för jag håller inte med.

Man ska inte plocka sönder en ros,
man ska låta den stanna i växten,
helst ge den tröst.




Fri vers av annamaria
Läst 474 gånger
Publicerad 2006-03-19 11:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annamaria
annamaria