Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla hjärtat sluta inte slå!

 


Du tog tabletterna
utan ordination.

Tog mer än du borde,
bara för att du kunde.
Och du brydde dig inte om
konsekvenserna.

Du tog tabletterna
i en alldeles slät hand,
svalde dem med alkohol;
det brände i din hals.

Alkoholen så stark
och tabletterna så beska
rör sig i din kropp
för att du skulle vara omöjlig att väcka

men egentligen,
egentlligen,
så brydde du dig inte om konsekvenserna.
Du ville bara vila.

Du ville bara vara ifred.

Och sakerna föll på plats
mer eller mindre direkt,
orden som ekade tomt
fyllde dig med hot
och tabletterna och alkoholen
mixades i en komplott
mot världen
och alla skrattade
förutom du.

Låtsas att du inte andas mer.


Det gör du inte mer.
snart gör du inte det mer
om ingen kommer och hämtar dig
tar ifrån dig din misär.

Ligg stilla på din rygg.
Det är över snart.
DU tog ditt liv.
DU ville sluta andas.
DU trodde inte på livet.

Så känn hur alkoholen blandas med

karta efter karta
burk efter burk,
blandas med flaska efter flaska efter flaska efter glas efter glas
med gift.

DU tog ditt eget liv.
VI bara hjälpte till

Snälla hjärtat sluta inte slå!




Fri vers (Modernistisk dikt) av entusiasm
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-15 13:14



Bookmark and Share


  Fru Intighet
"Du tog tabletterna
i en alldeles slät hand,
svalde dem med alkohol;
det brände i din hals."

Underbart, men åh.. så smärtsamt.
Gripande, dina ord drog i mig,
grep tag.

Åh, så fint.
2011-05-15
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm