Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14:21. Grubblerier Och Syner Till A National Acrobat




Hur ska vi förhålla oss? Vägen är lång och krokig som genom en väldig. Skog eller myrmark om man så hellre vill. Genom en myrmark. Hellre vill. Hellre vill. Myrmark. Men om man. Som är du. Är idog. Ordet: Idog. Och arbetsam. Med arbetsam förslagsvis redan innan idog. Ordet: Idog. Så får man. Som är jag. Ut sin lön. Sin löning. I folkmun. Eller ur. Ur folkmun. Sin lön. Uti himmelen. Ordet: Himmelen. Också det ur folkmun. Tagit fritt ur sin kontext. Så ska vi förhålla oss. Ingenting är svårare. Eller lättare. Med lättare förslagsvis redan innan svårare.

Plötsligt är klockan tjugotvå över två. Som om inget har hänt. Men det har det. Massor har hänt. Miljoner med saker. Om nu händelser kan beskrivas som saker. Vilket dom naturligtvis inte kan. Såja. Nu är det bra vet du. Nu är allt lugnt. Såja. Okej. Jävlar vilken halvdagsrökare. Jag såg stjärnor och metaforer. Hulligarner och asterisker. Men nu är det över. Jag kanske får drömma inatt. Se en mycket yngre Lena Endre komma mot mig som i ett rosa moln av kättja.




Fri vers av ulf olsson
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-15 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson