Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knasiga Busan...




Om jag vore stjärna
så innerligt glad,
då skulle jag vandra
på livets estrad.

Och jag skulle sjunga
all världens musik,
i sinnet jag skulle
känna mig rik.

Ja, jag skulle joddla
en glad truddelur,
leka på lina
och sättas i bur.

Sågas itu,
det skulle jag göras,
illustrationen av jubel
må höras.

Bubblor små blåsa,
plocka ur hatt,
Kalle Kanin och
en vettskrämder katt.

Dansa på tå
det skulle jag göra,
klättra i lina
och hejropet höra.

Skulle sen sia
ur handflatans vecken,
livslinjen dölja
bland vardagens tecken.

Men nu är jag inte
en stjärna såklart,
leker blott sandlåda
helt uppenbart.






EM/2011




Fri vers av Madjori
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-15 17:28



Bookmark and Share


  LassO
gillar dina rim där
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori