Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inget är som det skulle ha varit

Jag var ute och gick på eljuspåret. Det händer inte så ofta egentligen. Men just idag gjorde jag det. Jag stannade och blundade. I mörkret uppstod nya ljud. Fåglar och prassel i fjolårets gamla torra gräs. Insekter i luften med darrande vingar.

Sedan såg jag mig omkring och tänkte. Inget är som det skulle ha varit om vi inte fanns. Inget eljuspår. Ingen stig. Inga lampor. Inga avbrutna grenar eller gammalt godispapper. Där borta en kondom slängt lite så där fint i busken.

På väg hem tittade jag på min lilla värld och tänkte att allt omkring mig blivit skapat. Kontrollerat i sin existens.

Träd i raka rader. Sprucken asfalt och hundbajskorgar. Platta gräsmattor och rabatter som väntade på sommarens frön. En fyrkantig sandlåda. Kompost med rabarber växande i bajset.

Jag undrar. Om det finns någon liten plats där människan aldrig använt en måttstock.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-15 18:38



Bookmark and Share


  Matisse
tycker om den här texten, så väldigt klar och målande utan att för den sakens skull vara övertydlig :)
2011-08-22

  Amanda Nordstrand
Hihi skrev du den här efter vår filosofiska skogsvandrling? Fin!
2011-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren