Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger ambivalens och kontrafobisk och skrattar rått åt dig.

 

 

Så jag borde röra mig mera
borde andas lite högre
för att synas
och leva.

Men jag säger att jag inte vill leva så.

Och ni frågar vill jag leva alls
och vad ska man svara då

att bara för att saker inte blev som det var tänkt
så slutade jag inte bry mig om resterna
och resultatet är alltid detsamma

Jobba jobba jobba
för din frihet
Kämpa för din kärlek
och snoka där du inte ska snoka.

Och ni frågar 
vill du inte leva?

Jag svarar att jag inte passar in
och ingen berättar hur det ska gå till
och sättet är alltid fel
jag verkar alltid göra fel

Och ni säger att jag inte svarat på er fråga
vill du leva eller vill du dö?

Jag säger att jag vill inte leva
jag vill inte dö
jag är kontrafobisk och ambivalent,
säger jag

och ni stirrar
och frågar ännu en gång.

Men jag börjar bara skratta
för det är fina ord
som passar in på mig

ambivalent med stora ord
och jag har aldrig sagt att jag kommer dö såhär.

Sen skrattar jag lite mer.




Fri vers av entusiasm
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-17 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm