Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Raga Ektal. Tack till Stenhur för tablasljuden!


Kattens tunga - en drömraga

 

Jag och gode mannen reser hela världen

runt och vi bär sjömanssäcken med på färden

ris och bönor, schackspel också, finns det i den

flodbåten är långsam men vi bidar tiden

Afrika och sedan till Centraleuropa!

Hej och hå här kommer vi med alltihopa!

 

Nationalbiblioteket Under Jorden

där finns all musiken, där finns alla orden

studion är gratis ingenting förbjudet

Dhin Dhin DhaGe TiRaKiTa låter ljudet

finner sedan vrakgods som kan bearbetas

till ett instrument, reservsdelsvirke letas

gamla köksluckor och luffarslöjd och vispar

ja, jag tror att ljudet kan bli riktigt krispigt

 

Ligger sedan vi på fäll nånstans i världen

och jag visar klyftan, själens: se här är den

gode mannen ler och visar röda tungan

sträv som kattens är den och jag börjar sjunga




Bunden vers (Annat versmått) av Nanna X
Läst 675 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-20 08:01



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Det här världsdoftande träslaget missade jag bland alla dina andra drömmaxade material. Hoppas vrakgodset virkade sig till en fin violin-variant?! Fast ser ju att det låter som tablas.

Klyftan och tungan mot slutet passar oxå ihop på något nice vis :-P

Seriens numrering borde jag verkligen ha fattat! Tilltalar min idévärld med oändlighet efter det magiska sjutalet, och sedan börja om igen fram till dubbel oändlighet...
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X