Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I GAMLA KLARA


Har hört mycken historia
om Stockholm innan det
revs, om det fattiga i
Klara, om bohemer
på krogar och schapp.

Dom diktade och skrev
och turnérade sedan bland
tidningsredaktioner, och
försökte att få betalt
för att få en dikt publicerad.

Det var hårt och kallt och
trångt att leva på den ti'n.
Idag så drömmer man det
tycktes pitoreskt.
Visst är det så att innerstan
var mera levande då,
nu bor det knappast någon där
numer och visst känns det
en smula beskt.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-21 19:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ferlin regerade!
2011-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar