Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mamma är 89 år hon och har nu blivit dement, inte så mycket ännu.


De gamla sångerna, mamma och jag

Den gamla sången, vi minns den både du och jag.
Vi sjunger den tillsammmans, du kan varenda ton och varje ord.

Ditt ansikte lyser upp och jag kan se glädjen i dina ögon.
Jag frågar dig; ska vi ta en sång av Evert Taube?

Det blir Maj på Malö vackra Maj.
När vi har sjungit klart, ser jag tårar i dina ögon.

Mamma, jag kommer för alltid att bära med mig dessa underbara
sångstunder.
Du lever lite i en annan värld nu, men sångtexterna- och melodierna
finns kvar i din hjärna.

Du säger själv att du har så dåligt kom ihåg nu.
Det spelar ingen roll mamma vi kommer alltid att älska dig.

Vi ska snart träffas igen.




Fri vers av Ezmeralda VIP
Läst 164 gånger
Publicerad 2011-05-21 19:58



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Mycket värd att läsa så om man minns sådana stunder som när ens mor spelade och sjöng och besinnar hur underbara de varit och man får livsglädjen att blomma på nytt.
2011-05-25

  Christine Sabel
jättefin känsla i din dikt, skriv mer!
2011-05-21

  Vind
Sången öppnar dörrar som kommit på glänt...
Jag får väl be min son, någon gång i framtiden att sjunga låtar med The Clash eller Dead Kennedys (som vi båda gillar), ifall att :)
2011-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP