Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANT Ekonomi som DETEKTIV


Tant Ekonomi kan i ditt hem ta ett kliv
Hon har fått ny funktion- som Detektiv

Var har du gömt undan maten?
Blocket har hon med sig och skriver upp, spenaten
och den förskrämda ensamma tomaten

Smörpaketet som nästan är slut
Åh, jo den räcker säkert veckan ut!

Är du fattig och i ekonomisk nöd
Då kommer Tant Ekonomi-

Detta kallas samhällsstöd




Fri vers av Yarissa
Läst 646 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-23 13:20



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Bra snidat. Träffsäkert och absolut kristallklart. Bra jobbat! Tack!
2011-05-25

    AA VIP
Kontrollsamhället är välutvecklat. Varje skattekrona ska kunna redovisas. Hembesök som blivit en vedertagen modell och omhuldas under ord som omsorg är förment kontroll. De som redan ligger ska synas....
2011-05-24

  Järnkatten
När samhället går för långt i sin "mekanisering" av det vi gärna vill kalla omsorg blir resultatet mest en kränkning av människan i nöd...
Jag hoppas innerligt vi kan vända utvecklingen mot något varmare..
2011-05-23

  Self-Defense Driven
Verkligheter fångar du på ett briljant sätt om ändock en sorgsen verklighet för många. Tack för att du visar oss hur den kan se ut.
2011-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa