Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonbus i dungen





Ute skränar måsarna,
"godmorgon käre vän".
I grantopp drillar koltrasten,
"det är morgon nu igen".

Och lyssnar man åt söder,
man hör en "koko gök".
På förstukvisten kvittar,
en talgoxe mot kök.

Små harar skuttar ivrigt,
dom leker visst tafatt.
I morgondisets dimma,
jag tror dom har fått fnatt.

Nu väntar solens strålar,
på att få stiga upp.
Och väcka kuckel kuckel,
vår egen lilla tupp.

Sådan är vår morgon,
på västkustens manér.
Och vill ni smaka saltstänk,
så välkommen hit ner.





EM/2011







Fri vers av Madjori
Läst 303 gånger
Publicerad 2011-05-26 04:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori