Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14:53. Blitzkrieg Är Inte Bara En Låt



Nä jag håller inte med. Sa jag. Eller ihop heller för den delen. Dissociera är inget försvar. Det är blitzkrieg genom halva kroppen på två blodröda. Jag känner inte igen dig. Eller: jag känner inte igen mig.

Vemärduvemärjaglevandecharader? Jag blir din personliga Lex Luthor. Rita en jordglob på min flint och jag ska peka ut din vistelse. Tänd glödlampan i min skalle och jag ska ge dig en lysande idé.

Mitt i nästa fläktcigg.

Ytan är det primära. Det inuti oss är försumbart. Ytspänningen håller oss i schack. Den håller ihop oss och det fula är allas vårt gemensamma. Allt det där bör sägas med en skälmsk gnista i ögonvrån. Som om det betyder något. Som om det är jag som säger det. Men det är det inte. För jag är du som läser. Och du är också ful. Det fula finns i betraktarens öga. Det vackra är som vykort. Man skjuter det från höften.




Fri vers av ulf olsson
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-30 14:56



Bookmark and Share


  Avsmak
Du är en vis man och jag blir jävligt sugen på att börja röka vid fläkten.
2011-05-30

  Catharina Edin VIP
Jag är stum - fantastiskt!
2011-05-30
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson