Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Klockarborg - unik miljö vid Lilla Garn.

Här bodde författaren Hjalmar Söderberg och

hans hustru Kristina under åren 1876-1894.




På målad ribba, majsamling 2011


05-03
På målad ribba
dröjer sig regndroppar kvar
- en ytlig spänning

05-06
brandmännen
sprängde bort taket
på arkitektskolan

den rökfyllda aulan
höll på att explodera

telebolagen
lade över på kunden
att knappa sig knäpp

att vända sig till
eller ifrån andlighet
- en daglig prövning

05-07
böjer och sluter
de vita bladen i regn

till ett paraply

i solen öppnar sig
åter skogens vitsippa

05-16
Gengångarens
sanningsskikt som lökens
lager på lager

tvång och säkerhet
två olika perspektiv
på fängelset

sorgen och smärtan
möter honom när naturen
är som vackrast

nattens drömmar
pockar på tydning
vid frukostbordet

mål och spelplaner
självmotsägande

telefonsamtalet
kan ta och ge energi
- Välkommen, sa hon

han sträckte sin hand
tänkte att han var tacksam
för att den fanns

05-21
oväntat möte
bland lövträd och fågelsång

- en öde dansbana

ovan sus från tall och björk
nedan en glänta mot sjön

05-27
det ofattbara
skapar lust och mening
i mitt diktande

att vara tacksam
för morgondagen
- en gåva av guld

hon vill leva
inifrån och ut
mot världen

05-28
av outgrundlig
anledning sover han bäst
med strumporna på

upptäckten gjordes under
en tid av dålig nattsömn

vinden vrider sig
strör vårsommarblomster
över asfalten




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-31 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP