Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ta mig till hamnen till lastfartygen

jag kryper ihop
trycker in mig allt jag kan
känslan att försvinna
och snälla
gör mig liten
liten såsom att ingen
ser mig
hör mig
känner mig
ringer mig

för kurragömma är det bästa jag vet
när jag är
liten

göm mig bland din last
rök din pipa och blås ut
all din rök på mig
jag känner mig likaså
rökt
så packa ihop mig nu
stämpla nåt land och ett pris
kör då
kom igen
följ stjärnorna
dansa med havet

snälla bara styr iväg
mot sjöss
till dit där jag aldrig varit förr

med din tutande tjuta
illamående vågor
kartong och cellplast
som min siamesgranne
och mörkret surrounding
för alltid bästa vän

aj aj kapten.




Fri vers av vägrargeupp
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-31 23:35



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
en önskan vi nog alla ofta andas
och vi seglar
och vi når hamn
2011-06-01

  Sanningsägaren VIP
snyggt!
gillar tonen i denna
ironi blandat med svärta
som inte leder någon annanstans
än till det oändliga havet
skepp ohoj!
2011-06-01
  > Nästa text
< Föregående

vägrargeupp
vägrargeupp