Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kristi Himmelsfärds dag


230. Se uppåt



Han tog dem bort till Betania
för ett sista möte
där klarhet och väldighet
bryter igenom

Se uppåt
Se hur Jesus stiger över tid och rum
Se hur Gud växer
Samma mysterium
som förde Gudabarnet hit
samma mysterium
för Mästaren tillbaka hem

Molnet är borta
Himlen lyser åter med sitt blåa sken
Livet har fått en större klarhet

Låt oss i glädje och i smärta få bo
under Dina upphöjda
välsignande händer
Låt något av Faderns tanke med oss
ta gestalt och rusta oss
med Helig Ande från höjden




Fri vers av Maria T
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-02 20:13



Bookmark and Share


  miljas
Så magiskt du skildrar mysteriet, det som ofta är så svårt att förklara för den som inte tror... Mycket vackert detta!
2011-07-04

  Bibbi VIP
"Låt oss i glädje och i smärta få bo
under Dina upphöjda
välsignande händer
Låt något av Faderns tanke med oss
ta gestalt och rusta oss
med Helig Ande från höjden"

Beder med Dig här.
2011-06-05

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker...mäktig och skör på samma gång - mysteriets sprödhet andas i dina ord.
2011-06-05

  walborg
Tack Maria för Din fina text. Var kyrkvärd idag och fick vara med om den glädjefyllda dagen och läste i handboken en fin betraktelse av Caroline Krook om Marias sorg som förbyttes i glädje, en glädje som tillhör oss alla i tid och evighet.
2011-06-02

  KristinaE
Se uppåt och inåt - låt Helig Ande fylla oss med sin kraft! Ord att leva med och i för att få kraft till livet!
2011-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T