Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är ju inte jag, det är du

vem tror du att är?

lägg av
sluta lägg ord i min mun
sluta förklara min mening

lägg av
sluta tryck ned mig
sluta sympatisera


lägg av
sluta tro du vet mer
sluta tro du känner mig bättre


bullshit det där
vi älskar dig för den du är

tydligen inte

för när jag inte orkar
då blir du besviken
på mig

för du verkar ju inte förstå
att det är så jag är
kanske du inte vill förstå?
trots att jag
om och om och om igen
förklarat

det här är jag
välkommen
om du vill


det som gör ont mest

är att komma på
att det inte är jag som försöker
utan det är att jag skiter i det
att alla andra försöka slipa mig
som en perfekt diamant
i dina ögon


du kan sluta med det nu
att övertala
sätta press
prestation
stress
höga krav

jag förlorar hellre dig
än mig själv


jag är
och förblir

en oslipad diamant

precis den jag är




nu
och för all tid.




Fri vers av vägrargeupp
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-05 02:17



Bookmark and Share


  Mona Drugge
Så sant och riktigt det du skriver. Var bara den du själv vill vara. Den som vill göra dig till en slipad diamant är oftast själv en oslipad en som hellre visar sig stark än svag från orsaker livet gett dom. För ingen kommer nånsin bli så slipad att man vet och kan allt. Livet kan bli långt eller kort och under dess tid lär man sig hela tiden om livets resa.
2011-06-10
  > Nästa text
< Föregående

vägrargeupp
vägrargeupp