Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saga om älskandes bråda kärlek och dess slut

Stillheten täcker skuggorna
Trevar längs skogens inre
Mossklädd smyckad

Sirligt sveper vita stråk
Smyger runt träden
Vandrar
Vidare

Ur djupet föds en saga
Bultande hjärtan möttes i lönndom
Unga tu av kärlek
Älskande kröner skogens ås

Älvor dansar vill skydda
De värnlösa
Täcker skogen med tät dimma

Mörkret dalar
Ur bergets inre vaknar det onda
Något stör

Får syn på omslingrade älskande
Står frustande och hatar
Smider onda planer

Smeksam natt vaggade kärleken till ro
Skogens väsen smyger och undrar
Ovan deras doft och färg

Den onde nära nu
Ser på de unga tu
Ilskan växer
Spränger hans bröst

Förskräckta vaknar de älskande
Ett ljud i deras sömn skar genom ben

Hastigt på med kläder
Hand i hand
I mörkret

Stigen okänd
Natten förblindar
Förändrar

Var det denna stig
Detta träd

Allt okänt
Grenar pekar hotfullt
Hånfullt skrattar stammen

Snubblar, fastnar
Kom älskade
Håll hårt i min hand

Mörka natten sluten och ogenomtränglig
Den onde följer tätt intill

Rädslan täcker deras sinnen
Slår sönder varje steg
Kantad av förtvivlan
Omgiven av modlöshet

Kan inte stanna
Vet inte var hemåt finns

Ett felsteg utför
Handlöst fall i djupa skuggor

Gryningen står i dörren
Saknade

Famnade i fallet
Funna
Tio steg från bortre brunnen
I hagen
Nästgårds





©Susanne Angelöf




Fri vers av sangel
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-05 08:22



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Mystiskt, dramatiskt och fängslande. Vackert.
2011-07-02

    Max Poisé
Stora ord som varvas med frågor och ömhet! Lite klastrofobiskt men med friska vindar och grånära natur. Snyggt helt enkelt!
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel