Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Totalitär Missär

I skuggan av blå berget skriver jag min historia
Känner rytmen flöda i mina ådror.
Gungar i takt till kakaoträdets böljande blad
Sjunger om livet som en ensam vandrare.

Till takten till det fallande regnet
Skriver jag musik utan varken penna eller papper.
Ser med tårfyllda ögon mina barn slita för den vita mannen
Som även jag gjort när jag var ung.

Till ljudet av den knarrande gungstolens stämma
Flödar sången ur mitt hjärta
Sjunger för dom jag älskar
Om en tid en plats i framtiden
Där färgen på din hud inte är av betydelse.

Längst sockerrörs plantagens smutsiga gångar
Stampar små bruna fötter till ljudet av min stämma.
Där bland svettiga pannor och trötta ryggar
Lever hoppet fortfarande kvar.

Peace, Love and Understanding




Fri vers av Nichlas
Läst 422 gånger
Publicerad 2005-12-29 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nichlas
Nichlas