Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stigmata


Språkenighet; enahandahet, torftighet, ensamhet
utslagenhet som möjlighet
en globaliserad ångest
gränslös jakt på drömmar


I jakten på det sanna, glöms allt annat
som det verkliga, overkligt fantasifullt drömmande egna
det sanna kräver enighet
det sanna kväver det egna


kulturen är ett slagfält
som kryllar av legosoldater
men det finns inga fiender
bara beskrivningar av dem


motstånd kläs i olika språkdräkter
krav på absolut frihet; Allt som är jag, ska vara valt av mig själv
krav på ordning; Allt som inte är jag, ska vara långt borta från mig
naiviteten är kittet i idiotins badbalja,
såväl hos akademiker som hos arbetare

tomrummet mellan alla mina jag
ett försvinnandets raseri
jag söker ett jag i symboler för oss
fyller dem med icke-jag
allt som jag inte vill vara


Det är svårt att mäta en struktur
svårt att stoppa en förändring
svårt att slå ner en ekonomi
svårt att förstå främlingar

men lätt, alldeles för lätt
att förenkla


stigma kläs åter i brunt




Fri vers av Herr Ångest
Läst 385 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-10 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
oj , så många delar
jag fastnar vid..

"men det finns inga fiender
bara beskrivningar av dem"

"I jakten på det sanna, glöms allt annat
som det verkliga, overkligt fantasifullt drömmande egna"

"krav på absolut frihet; Allt som är jag, ska vara valt av mig själv
krav på ordning; Allt som inte är jag, ska vara långt borta från mig
naiviteten är kittet i idiotins badbalja,
såväl hos akademiker som hos arbetare"

"tomrummet mellan alla mina jag
ett försvinnandets raseri
jag söker ett jag i symboler för oss
fyller dem med icke-jag
allt som jag inte vill vara


Det är svårt att mäta en struktur
svårt att stoppa en förändring
svårt att slå ner en ekonomi
svårt att förstå främlingar

men lätt, alldeles för lätt
att förenkla"

är det kanske
absolut fantastiskt skrivet?

..ja..

det må så tyckas vara....
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest