Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

petité

den gamla mjölken
hans far kom med fil
på ett fat på ett
djupt fat


han sa att du
du får stanna
du kan stanna
om du vill


som på repeat
repa repa eat


förstör jag något
så gör jag det
vill han vara ensam
så är han det.


morgonljuset
morgonljuset
som allting går
igen

som på repeat
repa repa skit.


som en sådan
en sådan sådan
som alla som
snabbnudlar
som

något kyligt
svalt som


värmde dig.





Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-15 04:16



Bookmark and Share


  August L S
Spänningen ligger, som så ofta hos dig, i skiftningarna mellan det nästan vämjeliga och det som är alldeles varmt och fint. Som om ett vackert tyg sprättas upp. Det är snyggt, rent estetiskt, men lite sorgligt innehållsligt. Just den känslan av att allt man gör är att förstöra är ju hemsk.

Upprepningarna, som en skiva som hakat upp sig, sköter du bra. Du har onekligen ett handlag med språket. Det är snyggt hur du liksom ger vissa ord en väldigt tung innebörd. Till och med något så oansenligt som snabbnudlar kan plötsligt få mig att hajja till och fundera vad det nu är frågan om.

Livet är lite så förresten, man fastnar i samma repor, gång på gång och måste spela om samma stycke, som om man aldrig lär sig. Vilket man förmodligen aldrig gör. Fast nu har jag förirrat mig bort från texten och börjat säga man där jag menar jag. Det kan ju vara en hellycklig dikt, de kanske lever lyckliga livet ut! Är det så är det ju jag, som läsare, och inte du, som diktare, som visar sig vara lite desillusionerad.
2011-06-16

    ej medlem längre
Ingen är så bra som du på att skriva med upprepningar och omtag.
2011-06-15

    ej medlem längre
Tänkvärt, mörk dikt
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP