Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De utslagna

kringströdda på marken

där låg de

de tappade själarna

de vilsna
bortglömda
bortskjutna
skjutna
fördrivna

utlämnade att dö

osedda själars kamp för överlevnad

kampen mot att dö

brustna trådar till livet

de som håller livet på plats
det som gör att de stannar kvar

Han blickade ut över trasiga kroppar
spruckna liv
söndertrasade av människors hand

hans själ grät av förtvivlan
de osedda ville han samla
sända vidare till en bättre plats

den fridfulla trädgården
med det vita palatset sammanfogat
av människors kärlek

Där skulle de få vila
stilla vandra
känna sina frusna själar
värmas åter av kärlekens hand

med framsträckta händer
öppnar han sitt hjärta
omsveper dem i kärlek
lindrar smärtan
genom att se dem
beröra de själar som i förtvivlan
letar efter lindring

outsägligt rikt
blir hans liv
när själar lättar
vandrar vidare
söker sej hem
vidare till vilans stillhet

När de trasiga själarna
sammanfogats

blir hans hjärta åter varmt




Fri vers av Anira
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-14 18:27



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ett ord lever med mig i denna afton
det ordet är
outsägligt

detta är outsägligt ... Vackert

tack att du är
2011-06-20

  Mona Drugge
Början på halva texten vilar en stark lidelse o nöd, en tung sorg och smärta..Längtan o saknaden kring det utslagna utan eget hopp i förtvivlan.

Andra halvan på texten..Han av äkta medmänsklighet, ett fint o gott hjärta i silver, en öm, trygg, vacker själ i guld..Han av kärlek och lycka i sin hand o famn..till liv och hopp för de vilsna utslagna.

Än en gång jag gillar det jag läser. Mycket fin och vacker. Någon som han i texten hade man verkligen behövt..tro mig.

Du berör som bara du kan med dina ords tankar o känslor..Där är du ensam unik o speciell.

Tack Anira!
2011-06-15

  Mona Drugge
Mycket vacker och fin. Gillar, men måste nog läsa den lite till vid senare tillfälle.

Tack för att du skriver just så som bara du kan Anira!
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Anira
Anira