Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag dricker Finca Villacreces 1996

På lundaslätten vandrar lampor bredvid träden,
solen lyser knappt något alls på färden
I rosa, gult och blått,
färgas skåneslätten flott.

Tåget viner sakta in i Burlöv,
inte längesen det stod i Eslöv.

Snart är jag i Malmö,
de enda ja saknar där är lukten
av gammalt stallhö.

Skåne du är så jävla fin,
o luktar o minner av min flaska vin.




Fri vers (Fri form) av Lengum
Läst 190 gånger
Publicerad 2011-06-16 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lengum