Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönsjungande fågel i vinterdräkt

Jag såg du log,
nu var det nog.
Lite rödvinsblod
då; när du dog.

Där var vänner som kom i håg:
Där var din enda måg,
där var din äldsta påg.
I ett långt begravningståg.

vi var de sista som du såg.

Jag vet att du är välbehållen
med din själatyngd i himmelen.
När jag går omkring surmulen
här i närheten av nordpolen.

Men snart försvinner skinnfällen,
och han hämtar mig, strömkarlen.
Han tar mig upp på himlapällen,
hem till dig min vän: sångstaren.




Fri vers (Fri form) av Lengum
Läst 370 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-07 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lengum