Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflektioner i gryningen, medan den ännu kommer




Det hörs en väldig musik

 

 

Utanför den dövstumma planeten

sjunger i stjärnorna en ständig grynings lov

och tillika aftonrodnadens tapto.

Natthimlarnas alla stråk,

stjärnhoparnas dimmoln av fragmenterat ljus,

galaxernas kluster av reflekterat ljus,

allt är dammet från din stråke

när du spelar skapelsens symfoni

En och annan hartsad slinga

har släppt från stråken

men det gör inget

du är inne på sista satsens

utdragna tremolo

 

Det skälver i världen

en dödsryckning

sista utandning

en rigor mortis

och den sista sammandragningen

före nyfödelsens jubel




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 1242 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-17 06:23



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
En fullständigt underbar dikt
2011-06-19

  Larz Gustafsson VIP
Lysande!
Och mycket uppbyggligt!
2011-06-19

  Minkki VIP
Vad är då en människa.... ur det stora perspektivet.
Fin gryningsdikt!
2011-06-17

  walborg
Starka vackra bilder och ord.
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer