Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyrikstafetten, mitt bidrag




Muren

 

Hedera helix

heter den, murgrönan,

grön mur är vår syrenhäck

mot landsvägens brus

tystnaden

den ständigt outsagda

outsägliga kärleken

är din mur 

mot alla svek

 

men alla gröna murar avlövas

i sinom tid,

när avlövas din tysta mur

mot dig själv

och släpper äntligen

igenom ett leende

ett: ja, till dig själv?




Fri vers (Prosapoesi) av Björn Donobauer
Läst 1354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-17 06:51



Bookmark and Share


  Connie
Riktigt bra! Riv tigandets mur!
2014-05-02

  vera gade VIP
där föll muren i stafettens 100 bidrag med flaggan i topp
2011-07-22

  walborg
Fint om den yttre muren och inre kring våra hjärtan.
2011-06-17

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna dikt om murens egen, gröna mur, är nu inklockad som nummer 100 i den avstannande stafetten på temat "Muren".
Hela listan finns på:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer