Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjön hette Munakas, "Omeletten". Den ligger i Tavastland en mil från Tavastehus. Sommarstugan var mina tre bröders semesterställe drygt 25 år från år 1946. N.B. Lommen på mitt modersmål heter "kuikka"


EKO

Ku-uui, ku-uui, ku-uuii, kuii
lommen skriker, kallar,
den mystiska fågeln, ror ensam
på ödemarkssjö

Jag kallar den tillbaka, kuuu-ikk-kaaa
ljudet ilar på stilla sjöyta
mot motsatt strand
över sjön i ödemark

Ekot svarar sju gånger
till min kallelse
kuu-ikkaa, kuu-ikkaa, kuu-ikkaa......
på ödemarkssjö

Ekot är
en aning främmande, gåtfullt, mystiskt
även min tillvaro spöklik
i hjärtat av sjön i ödemark.




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-19 09:02



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
En oerhört skön naturskildring omgiven av en magisk stämning. Fint Heikki!
2011-06-21

  La Magnólia VIP
Du skapar en magisk stämning genom dina ord. Och har man någon gång hört lommen och befunnit sig på en sjö .. långt borta från allt .. då återupplever man samma känsla igen, när man läser dina vackra rader ...
2011-06-19

  mare VIP
Vackert att höra...i ödemarkens tystnad..
2011-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman