Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackrast i byn

Hon var den vackraste i byn
med hår som guld
och hy som sammet

Hennes läppar var röda som rosor
ögonen klart blåa som havet
och graciös som en hind


Hon var den vackraste i byn
med leende läppar
och ett smittsamt skratt

Hennes jag var stillsamt
lite humoristisk men naiv
fast älskvärd på alla sätt


Hon var den vackraste i byn
men hennes skönhet
hade ett pris

Hon var den vackraste i byn
men hennes ålder
föll i skuggan

Hon var den vackraste i byn
men nu är hon död
och ligger kall i graven

Men icke desto mindre
är hon byns
vackraste lik




Fri vers av Sikska
Läst 418 gånger
Publicerad 2011-06-20 02:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska