Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollslända

 

Flickslända

kläcks som ett litet rovdjur

ser du läppen?

den fångar små vattendjur

 

Jungfruslända

växer till 

ömsar skal

utvecklar vingslidor

 

Trollslända

med anor från trollen under karbon

smal bakdel och rörligt huvud

kraftigt bett och korta känsliga spröt

ytterst flexibla vingar

 

Hanen intecknar kraftvatten

de leker parningshjulet

hon lägger äggen i vattnet

det är bråttom

bara några veckor att leva 




Fri vers av Nanna X
Läst 977 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-23 15:39



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Jaa, detta är tjusigt - 'flickslända', det låter så rart.
2011-06-24

  Kalle.O
Gillas!
2011-06-23

  cilax VIP
hela dikten som en enda metafor, kanske sublimering. Vackert
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X